keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Hunajaiset tyrnit

Joulukuun ruokahaasteen ideoi Chocochili ja aiheena oli minulle entuudestaan tuntematon tyrni. Tein muutamia yritelmiä kaapista löytyneen tyrnirouheen kanssa, mutten niitä oikein tohtinut ilmoittaa haasteeseen. Halusin kokeilla jotain aivan uutta. Tähän vuodenaikaan sopii c-vitamiinipitoinen tyrni kera hunajan.


Etsiskelyn jälkeen tyrninmarjoja löytyi pakasteena Kampin k-kaupasta ja pääsin kokeilemaan helppoa ajatelmaani. Kirpsakka tyrni talttuisi makean kennohunajan kanssa terveelliseksi makeiseksi.
Muutama tuokion aikaa sulanut marja ja pakkasesta kennohunajan pala, koko komeus cocktailtikkuun ja kirpsakka flunssan taltuttaja oli valmis.

Pikkuisen liiankin helppoa ja vaatimatonta, mutta maku on kaikkea muuta, kuin vaatimaton.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

MMm,kuulostaa mielenkiintoisen hyvältä! Onnea kisaan! Ja hyvää joulua!

ari kirjoitti...

Yksinkertaisuudessaan todella tyylikäs!

Tsajut kirjoitti...

Kiitos :)

Tusla kirjoitti...

Jyväskylän ravintola Pöllöwaarissa olen kennohunajaa joskus maistanut. Siellä se tarjottiin jonkun juuston kumppanina ja minä olin kerrasta myyty. Kiva tietää, että sitä saa täältä kotikonnuiltakin hankittua!

Tsajut kirjoitti...

En ole itse vielä kokeillut kennohunajaa juustojen kanssa, mutta uskon sen olevan loistava yhdistelmä. Mukavaa kuulla, että Jyväskylässäkin on mahdollisuus kokeilla tuota yhdistelmää.