tiistai 14. joulukuuta 2010

Kummastelua

Miten sain tämän aikaan;


Tein entisen työpaikan pikkujouluihin piparpähkinöitä ja sain ne tämän näköisinä uunista ulos. Ohje oli sama, mittailin ne likimain samaan tapaan ja silti uunista tuli ulos lituskaisia pikkuleipiä, eikä pullukoita pipareita. Voiko eron selittää, että minulla on kotona käytössä normaali uuni ja ensimmäisellä kerralla paistoin piparpähkinät kiertoilmauunissa. Ensimmäisellä kerralla myös nappasin taikinasta klönttejä pellille ja jälkimmäisellä kerralla pyöräytin taikinan kosteissa käsissä siisteiksi pallukoiksi.


Koristeina oli tällä kertaa manteleita. mantelilastuja ja pekaanipähkinöitä sekä haarukkakuviointeja.


 Ja alkuperäinen suoritus.

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Leipominen on välillä yhtä mysteeriota... :) Tuttu tunne!

Tsajut kirjoitti...

En siis ole tunteen kanssa yksin :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mahdoit käyttää pipareiden kohottamiseen? Leivinjauhetta, ruokasoodaa tai muuta...? Oliko se yhtä vanhaa/vahvaa ja yhtä paljon kuin aiemmin. Olivatko jauhot yms samoja, saman lämpöisiä ja oliko niitä yhtä paljon kuin edellisellä kerralla. Paistoitko yhtä pian taikinanteon jälkeen ja oliko uunin lämpötila sama (kiertoilmauunissa samaan lopputulokseen pääsee pienemmällä lämpötilalla eli kääntäen: jos lämpötila perinteisessä uunissa on sama kuin kiertoilmassa, niin se on liian alhainen ja paistos leviää)

Tsajut kirjoitti...

Voisiko vika olla tuossa uuninlämpötilassa? Olen aika tottumaton kiertoilman käyttäjä ja säädin ensimmäisellä kertaa (kiertoilma-)uunin ohjeen neuvomaan lämpötilaan ja silloin toisella kertaa tavallisella uunilla paistaessani lämpötila olisi ollut miedompi, kuin ensimmäisellä kerralla.

Ensimmäinen yritelmä oli enemmän mieleeni. Täytyy kokeilla tätä taas ensivuonna. Kiitos avusta.