maanantai 6. joulukuuta 2010

Piparpähkinä

Kantolan piparpähkinät (pyöritettävät)

250 g voita
2 1/2 dl (200 g) sokeria
6 dl (375g) vehnäjauhoja
1 muna
1 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 1/2 tl soodaa
manteleita

Vatkaa leivontapehmeä voi ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää muut aineet, sooda jauhoihin sekoitettuna. Leivo pyöreitä palloja, joiden päälle painat manteliviipaleen. Paista 180 asteessa n. 10 min. Annoksesta tulee noin 80 piparipähkinää. (Riihimäkeläinen ohje). Piparkakkukirja (Maahenki)



Piparpähkinät olivat mukava kokeilu. Niissä oli Hanna-tätimäinen rakenne ja jouluinen maku ja ne valmistuivat helposti.

Ei kommentteja: