maanantai 20. joulukuuta 2010

Poroa; potkakiekot


Uunikulhoon

Poron potkakiekkojasuolaa
kokonaisia musta- tai maustepippureita
sipulilohkoja
porkkanaa

englantilaista olutta
pieni loraus punaviiniä
vettä vähän

Nestettä laitetaan niin paljon, että lihanpalat peittyvät tai niitä pitää käännellä välillä, etteivät ne pala tai kuivu liiaksi.

Mitä pidempää ja matalammalla lämpötilalla lihoja hauduttaa, sen parempi on lopputulos.
Näitä potkakiekkoja haudutettiin 3-4 h 150 c, alkuun uuni oli kuumempi, jotta kypsyminen saatiin hyvin vauhtiin.


Lisäkkeinä oli; Lapin puikulaperunaa, puolukoita, suolakurkkuja.


4 kommenttia:

kmsu kirjoitti...

Ihanan näköistä! Meillä uunijuustoa syödään välillä vadelmahillon kera lakkojen puutteessa. Hyvää niinkin, vaikka lakkojen kanssa parasta onkin.:)

Tsajut kirjoitti...

Täytyy joskus kokeilla uunijuustoa vadelmilla, kuulostaa makealta ja herkulliselta.

Anonyymi kirjoitti...

miten mahtais tyrni istua leipäjuuston ja kerman seuraksi...? Kyseessä siis leipäjuusto, ei uunijuusto ;-)

Tsajut kirjoitti...

Tyrnikin voisi sopia seuraksi, etenkin jos sen dominoivaa makua taittaisi hivenen hilloamalla tyrnit.