sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Tattikeitto


Meillä on tapana aika-ajoin kokoontua perhepäivällisille toistemme luo ja loihtia joko yksin tai yhdessä kasaan herkullinen ateria. Joskus on hankalaa hahmottaa, kuka teki ja mitä teki. Tämänkin keiton valmistus alkoi syksyllä, kun olimme kaveriporukalla laittamassa mökkiä talvikuntoon ja kunnon hamstereina poimimme hurjat määrät sieniä talven iloksi. Silloin siis poimimme sienet ja paistoimme ne kasaan, äitini pakkasi ne pienempiin annospusseihin ja pakasti ne. Keiton kokkailun aikaan keittiössä hääri joukko väkeä, joista jokainen taisi pistää lusikkansa soppaan, mutta tällä erää ei vanha sanonta sopan laadusta ja useista kokeista pitänyt paikkaansa, vaan keitos oli herkullinen.



Sekalaisia tatteja, kehnäsientä, kanttarelleja pakasteesta
sipulia, kuullotettuna
kermaa
koskenlaskija-sulatejuustoa

voita
valkoviiniä
valkopippuria
suolaa

keitettiin kokoon


Ihailen eri blogien ruokakuvia ja ihmettelen syvästi, miten he hommassa onnistuvat. Vaikka joku päivä ymmärtäisinkin itse valokuvauksesta enemmän, niin en usko lähimpieni suostuvan kunnollisen kuvauksen kaikkiin kommervenkkeihin.


Ja kuva joltain sienestysreissulta.

Ei kommentteja: