sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kesäinen "laskiaispulla" eli mantellikermaa ja sokerikakkua


1 Sokerikakku pohja esimerkiksi tällä ohjeella.
Tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita.
Mantelikermaa.


 Mantelikerma

125 g suolatonta voita 
90 g sokeria
Aavistus likööriä
(1/4 tl manteliesanssia)
1 3/4 dl kermaa vatkattuna
140 g mantelijauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää likööri ja manteliesanssi.

Vatkaa kunne seos on sileää ja sokeri liuennut.
Kääntele metallilusikalla joukkoon mantelijauhe ja kerma.


Kostuta sokerikakku pohja liköörillä(meillä Limoncello). Leikkaa kakkupohja pieniksi suorakaiteiksi, hyvin annosastiaan sopiviksi.


Levitä mantelikermaa astian pohjalle, pane sen päälle mansikan siivuja ja mustikoita, sitten kerros kostutettuja kakunpaloja ja niiden päälle taas mantelikermaa ja muut aineet samassa järjestyksessä kunnes astiassa on tarpeeksi syötävää. Korista lopuilla mansikan siivuilla ja mustikoilla.


Parasta jälkiruoka olisi levättyään viileässä, hyvin peitettynä 8 tuntia tai yön yli.
Jälkiruoan juomaksi sopi mainiosti Cugnexio Moscato d`Asti.


Ja rehellisyyden nimissä, minun vastuullani oli vain nauttia taivaallisesta jälkiruoasta.

Ei kommentteja: