sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Runebergin torttu


 
400 g leivontamargariinia
4  dl sokeria 
1/2 dl ruokosokeria 
6 kpl  munaa
4 dl piparkakunmuruja
1 pussi (100 g) mantelirouhetta
dl vehnäjauhoja 
1 dl korppujauhoja 
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa (tai omenamehua) 
kardemummaa
neilikkaa 
 

Päälle

vadelmahilloa
tomusokerikuorrute


Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa.
Vaahdota rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, mantelirouhe, jauhot ja leivinjauhe sekä mausteet. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi neste.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta.
Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan.
Nosta kakun päälle tasavälein vadelmahillonokareet ja levitä niiden ympärille tomusokerikuorrutetta. Sitä saat kaupasta valmiina, mutta voit sekoittaa sitä myös itse sekoittamalla tomusokeriin hiukan vettä tai munanvalkuaista (1/2 valkuaista ja 1/2 pkt tomusokeria).


Kostutin tortun Disaronnolla.

Tein taikinasta yhden valtaisan kakun ja muutaman tortun amerikanmuffinivuokiin. Ensi vuonna jätän ohjeesta pois osan rasvasta ja ruokotomusokerin, jonka maku ei tässä miellyttänyt minua.

Ei kommentteja: