perjantai 11. helmikuuta 2011

Vuohenjuusto - bataattitornit


Vuohenjuusto - bataattitornit
(n. 13 henkilölle alkupalaksi)

2 bataattia
2 pkt vuohenjuustoa (tai oman maun mukaan)
mustapippuria
suolaa
tuoretta timjamia



Pese ja kuori bataatit, viipaloi ne  n. 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Esikeitä tai höyrytä ne suolatussa vedessä lähes kypsäksi. Huomioi, että kypsennysastia on tarpeeksi suuri, niin bataatit kypsyvät tasaisesti ja samaan aikaan.
Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi.
Mausta bataattiviipaleet pippurilla, suolalla ja timjamilla.
Asettele viipaleet torneiksi niin, että vuohenjuustoviipale tulee bataattiviipaleiden väliin. Jätä vähän juustoa tornien pinnalle.
Gratinoi kuumassa 250 asteisessa uunissa n. 10 min. niin, että vuohenjuusto saa väriä. Koristele timjaminoksilla.


Ohjeen sain Helsingin suomenkielisen työväenopiston kurssilta.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Miten herkullista! Tätä täytyy kylllä joskus kokeilla.

Tsajut kirjoitti...

Tämä oli aika makea herkku, liki jälkiruokaosastoon sopiva.