sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Daim-palat




Daim-palat
n. 25 kpl

Pohja:
200 g Voita (margariinia)
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
2 isoa Daimia
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 keltuaista
2 (-4) tl murukahvia

Koristelu:
Daim-rouhetta


Pohja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi tai hyvin voideltuun vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min.


Kuorrute

Rouhi Daimit.
Sulata kattilassa rasva.
Lisää sokerit, keltuaiset ja murukahvi.
Anna kiehahtaa ja keitä parisen minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua ja murukahvi on liuennut sen joukkoon.
Lisää sitten Daim-rouhe.
Levitä kuorrute heti pohjan päälle.
Kuorrute jämähtää muutamassa sekunnissa, joten ole nopea!

Ohje Kinuskissalta.


Tämä on jo kolmas kerta vuosien saatossa,kun teemme Kinuskikissan mainioita Daim-paloja, mutta ensi kertaa kerkesin ne kuvaamaan ja tietenkin tällä kertaa jotain mystistä tapahtui kuorrutteelle ja lopputulos ei ole niin hieno kuin aiemmilla kerroilla.

5 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Ei tällaisia reseptejä, kun toiset yrittää syödä kevyesti!:D Näyttää ihanlta!<3

kmsu kirjoitti...

Daim on ihanaa, joten tämä on varmasti herkkua!:)

Satu kirjoitti...

Maku on parempi kuin ulkonäkö ja Daimin ja kahvin maut saavat tästä 'mokkapalasta' tavallista mokkapalaa paremman.

Nelli kirjoitti...

Näytää niiiin ihanan syötävältä että!!

Satu kirjoitti...

Kiitos :)