lauantai 19. maaliskuuta 2011

Mustikkapiirakka vaniljakastikkeella






Mustikkapiirakka
(50 cm leveän uunin pellillinen)

4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl juoksevaa margariinia
4 ½dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5-6 dl kokonaisia mustikoita
Pinnalle sokeria n. ½ dl ennen tai jälkeen paistamisen (tämä unohtui, mutta en kaivannut sokeria).
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele mustikat päälle ( ripottele sokeria pinnalle). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä.
Varo ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Ohje löytyi Mimminkeittiöstä.



Vaniljakastike

3 keltuaista
vaniljatanko (halkaise ja avaa vähän)
1/2 l kermaa
sokeria
(Maizenaa tarpeen mukaan suurustukseen)

Keitä hiljalleen ainakin 15 min.

Ei kommentteja: