keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Paahdettu juuressalaatti

Paahdettu juuressalaatti

Palsternakkaa
Porkkanaa
Punajuurta
2 rkl oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Mustapippuria myllystä
Omenaa
70 g (pussi) pinjansiemeniä
Rucolaa
Pinaattia (tuoretta)
(vuohenjuustoa)

Kuori ja leikkaa juurekset reiluiksi kuutioiksi. Nostele palat uunivuokaan, kaada päälle öljyä tasaisesti. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 min.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saada hieman väriä.
Kuori ja pilko omena.
Asettele tajoiluastiaan juurekset, omenan palat, rucola ja pinaatti (juusto) sekä ripottele päälle pinjansiemenet.


Alkuperäinen innoitus tuli Koti ja keittiö-lehdestä 3/2011 mutta annetut juuresmäärät eivät meillä piisanneet mihinkään, joten suosittelen varaamaan juureksia hurjasti sillä salaatti on erinomaista myös seuraavana päivänä.

Ei kommentteja: