sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Mango-passionhedelmäkakku



Mango-passionhedelmäkakku

180 g murskattuja digestive-keksejä
1/2 tl jauhettua kanelia
ripaus muskottipähkinää
75 g voita
1 rkl aprikoosimarmelaadia

Täyte:
1 tlk mangoviipaleita/tuoretta mangoa viipaleina
5 liivate jauhetta
3-6 passionhedelmää
1 appelsiini
4 munaa
150 g sokeria
200 g mascarpone juustoa
2 dl pehmeäksi vatkattua kermaa

Koristelu:
2 tuoretta viipaloitua mangoa
2 kuorittua, viipaloitua kiivihedelmää
1 passion hedelmän sisus

Sekoita pohjan keksimurut ja mausteet.
Sulata voi ja aprikoosimarmeladi.
Sekoita ne keksinmuruihin ka lusikoi seos korppujauhotettuun vuokaan.
Painele pohja tasaiseksi lusikalla ja nosta vuoka viileään.

Valuta täytteen tölkkimangot ja lusikoi vajaa 1 dl mehua pieneen, lämpöä kestävään kulhoon.
Ripottele liivatejauhe joukkoon ja anna turvota n. 5 min.
Nosta kulho kattilaan, jossa on poreilevaa vettä ja pidä siinä, kunnes seos kirkastuu.

Koristele kylmässä olleen vuoan reunat 5-6 mango viipaleella.
Murskaa loput mangot haarukalla/sauvasekoittimella.

Puolita passionhedelmät, lusikoi sisus siivilään ja puristele mehu kulhoon.
Pese ja raasta appelsiinin kuori.
Purista appelsiinin mehu passionhedelmän mehun joukkoon.
Sekoita mangosose, mehut, appelsiininkuoriraaste ja sulanut liivate keskenään.

Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Vatkaa mascarpone mukaan.
Hämmennä hedelmäseos joukkoon ja anna täytteen hyytyä kylmiössä.

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita nopeasti ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto hyytyvään juustoseokseen.
Kaada täyte vuokaan keksien päälle ja nosta vuoka kylmiöön.

Koristele juuri ennen tarjoilua mango- ja kiiviviipaleilla. Lusikoi passionhedelmän sisus hedelmien keskelle.

Ei kommentteja: