tiistai 19. huhtikuuta 2011

Nancy's Lasagne

Meillä on joskus tapana kokoontua porukalla syömään. Osa kokkaa, osa pitää seuraa ja loppuillasta koko seurue kokoontuu valtaisaksi levitetyn pöydän ääreen.

Minä rakastan lasagnea, semmoista juustoista, epäterveellistä lasagnea. Mutta tuo vanha rakkaus haalistui ja katosi saadessani ensimmäistä kertaa Nancy'n lasagnea.


Kerroksittain:
keitettyjä lasagnelevyjä
ricotta ja mozarella juustoa 
hyvin pieniksi silputtuja kasviksia;
varsiselleri
paprika
sipulia
valkosipulia
kesäkurpitsa
sieniä (suppilovahveroita)

juustoa lasagnen päälle ja kerrosten väliin
paistettua jauhelihaa
valmista tomaattikastiketta lasitölkistä (Brilla Basiliko)
mausteet
voi
oliiviöljy
suola
mustapippuri

Kastike:
Pilkottu valkosipuli ja sipuli sekä selleri paistetaan pannulla voissa, kunnes ovat pehmenneet. Lisää oregano, suola ja pippuri sekä Barila-kastike. Hauduta 20 min miedolla lämmöllä.

Keitä lasagnelevyt suolalla ja oliiviöljyllä höystettyssä vedessä. Älä keitä levyjä pehmeiksi, vaan jätä ne al denteksi.


Kerrokset:
Kavikset pilkotaan hyvin pieniksi ja paistetaan hetki pannulla. Kasvistenkin tulisi jäädä napakoiksi.

Liha:
Pieneksi pilkottua sipulia, valkosipulia ja selleriä, paistetaan hetki, lisätään joukkoon jauheliha ja ruskistetaan se.


Juusto:
Raasta mozzarella
ota Ricotta hyvissä ajoin pehmenemään huoneen lämpöön.


Kokoaminen:
Voitele lasagnevuoka öljyllä
laita pohjalle vähän kastiketta
lasagnelevyjä
kastiketta
lihaa
lasagnelevyjä
kastiketta
lisää kumpaakin juustoa vähän
lasagnelevyjä
kastiketta
kasviksia
lasagnelevyjä
kastiketta
loput juustot

Paista lasagnea uunissa, kunnes juusto on sulanut. Voit käyttää myös mikroa, mutta maku ei silloin ole yhtä hyvä.






Nancyn ohje;

american lasagne noodles
Barilla Sweet Basil pasta sauce
Ricotta cheese
shredded mozzarella cheese
onion
celery
zuchini
red bell pepper
mushrooms (any kind)
meat -- ground beef/pork
salt
pepper
oregano
butter
olive oil

Sauce:
chop garlic, onion & celery very small
put in pan with butter & saute until soft
add origano, salt & pepper

add Barilla Pasta Sauce
let simmer for 20 minutes on low heat

Boil the noodles aldente with a little salt & drop of olive oil

Layers:
Vegetables:
Chop onion, peppers, zuchini, mushrooms & garlic very small
saute in butter or olive oil aldente

Meat:
chop onion, garlic & celery
saute onion, garlic & celery until soft
add the meat & brown it

Cheeses:
soften the ricotta (take from the fridge and let it get soft)
grate the Mozzerella

Assembly:
coat the baking pan with olive oil
add lite layer of sauce
add a layer of noodles
add sauce
add meat
add another layer of noodles
add sauce
add ricotta cheese in small clumps
sprinkle lightly some mozzarella cheese
add another layer of noodles
add sauce
spread the vegetables
add another layer of noodles
add sauce
sprinkle mozzerella covering the sauce

Bake the lasagne in the oven until the cheese is bubbling and fully cooked (can also be microwaved but tastes better from the oven)


Jälkiruoaksi oli lakkahillolla täytettyjä valkosuklaakonvehteja.


2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

"Mutta tuo vanha rakkaus haalistui ja katosi saadessani ensimmäistä kertaa Nancy'n lasagnea."

Siis oliko Nancyn versio niin herkullista vai niin pahaa?

;D

Satu kirjoitti...

Nancyn versio hurmasi minut :D
Ilman ylenmääräisiä juustovuoria ja hurjalla kasvismäärällä Nancyn lasagne voitti kaikki muut lasagnet maussa ja koostumuksessa.