perjantai 22. huhtikuuta 2011

Tuplasuklaakakku


Tuplasuklaakakku
n. 15 annosta

250 g tummaa suklaata
250 g voita
5 kananmunaa
2 2/1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
Kahvia tai maitoa

Täyte ja päällinen
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata

Maanantaikakku paistui oikeasti jo edellisenä päivänä, kun tarvitsin vaalivalvojaisiin jotain muuta ajateltavaa.

Valmista pohja.
Sulata suklaa ja rasva joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen suklaamassa ja jauhot.
Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm, korkeat laidat).
Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kumoa pohja vuoasta, kun se on hiukan jäähtynyt.

Leikkaa jäähtynyt pohja 4 osaan.
Kostuta kerrokset joko kahvilla tai maidolla.


Sulata valkosuklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita jäähtynyt suklaa kermaan.
Täytä ja kuorruta kakku.



Maanantaikakku perinne jatkuu. Tummasuklaa sopii taikinanjoukkoon, toisin kuin valkosuklaa. Toiseen kakun puoliskoon käytimme Lidlin mansikkavalkosuklaata toimi tässä paremmin kuin cookiessa. Kakku paranee vanhetessaan, eli se kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua.
Maanantaikakkujen luonteeseen kuuluu, rujon ulkonäön lisäksi, että ne pitää puolittaa ja lahjoittaa toinen puoli jollekin, jota myös maanantai on kohdannut. Kalorit kiertoon ja niin pois päin ;)

Ei kommentteja: