maanantai 18. huhtikuuta 2011

Vadelma-valkosuklaakakku

Vadelma-valkosuklaakakku

Valmistusaika: Aktiivinen 40 min Passiivinen 35 min

10 annosta

130 g valkosuklaata
4 kpl keltuaista
vajaa 1 dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kpl valkuaista

Täyte
2 dl kuohukermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)
2 dl ranskankermaa/rahkaa
4 dl vadelmia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria


Kostutus
1 dl appelsiinitäysmehua

Kuorrutus
200 g valkosuklaata
1 rkl rypsiöljyä


Tee kakku hyvissä ajoin, mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua ja kakku mehevöityä.
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja jauhota Ø noin 18 sentin kakkuvuoka.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää munavaahtoon yhdessä hiukan jäähtyneen suklaan kanssa.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita pieni määrä valkuaisvaahtoa taikinaan, jotta se notkistuu hieman ja kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti taikinan joukkoon.

Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin 35 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta tuntuu tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.
Valmista täyte.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon ranskankerma tai rahka.
Survo vadelmat ja lisää ne kermavaahtoon.
Mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja halutessasi liköörillä.

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. 
Kostuta pohjakerros kolmasosalla appelsiinimehua ja levitä puolet täytteestä pohjalle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta se ja kumoa päälle loput täytteestä.
Nosta viimeinen kerros päälle, kostuta sekin ja nosta kakku kylmään.

Valmista kuorrutus.
Sulata suklaa vesihauteessa ja notkista öljyllä.
Anna suklaan jähmettyä pieni hetki ja kaada se sitten kakun päälle.
Levitä tasaiseksi veitsellä.

Säilytä kakkua kylmässä ennen tarjoilua.
Kuvassa itselle jäänyt maanantaikappale

Maanantait ovat, noh, maanantaita. Ne menevät miten menevät ja joskus maanantait yllättävät minut energisyydellään. Tätini ja setäni viettivät vuosipäivää reissussa ja sieltä palattuaan halusin muistaa heitä jotenkin. Kokonainen kakku kahdelle arki-iltojen iloksi tuntui liioittelulta ja taisin kärsiä jonkinasteisesta makeannälästä. Kehuttu Cassis-suklaakakku ei onnistunut; aineita oli kaapissa vajavaisesti ja lähikauppaan lähetetty lapsukainen ei löytänyt mustaherukkaa eikä mustikoita, joten tyydyimme tylsästi vadelmiin.
Valkosuklaan sekoittaminen taikinaan on valkosuklaan haaskausta, tätä mieltä olen. Ensi kerralla laitan sen suklaan mieluummin täytteeseen, kuin taikinaan, niin sen ehkä paremmin maistan.

Reseptin pohjana toimi työkavereiden kehuma Maku-lehden Cassis-suklaakakku ohje.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa kyllä ihanan suklaisen herkulliselta.En minäkään olisi pohjaan laittanut suklaata,mutta täytteeseen kyllä,reilusti;D

Nanna kirjoitti...

No ei kai vadelmissa mitään tylsää ole, päinvastoin! (...jos ostaa ulkolaisia saa jännittää saako noroviruksen tms... :D)

Kyllä tämä kakku ainakin mun maanatain olis pelastanu!

Satu kirjoitti...

Yaelian; Tummasuklaa sopii joskus taikinaan, mutta ei vaalea, sen säästän ensi kerralla kokonaan täytteeseen :)

Nanna; Nuo pakaste vadelmat jäivät hailakan makuisiksi, niitä olisi kai pitänyt olla enemmän tai sitten olisi pitänyt uhrata villivadelmia tähän.

Ulkolaisista vadelmista armas veljeni varoitti; jos sä et kuumenna niitä, niin saat madon, joka syö sun maksan ja siinähän etsit uutta (veljet <3)
Eli ulkolaiset vadelmat ja muut kannattaa oikeasti kuumentaa se 2 min. jonka Evira suosittaa.