sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Ahvenfileet parsalla

Tuoreet aineet eivät vaadi kummoisia, maistuakseen loistavilta.
Järvessä polskinutta ahventa fileenä valkopippurilla, suolalla ja sitruunalla sekä tuoretta vihreää parsaa suolalla ryyditetyssä vedessä keitettyä ja voilla maustettuna.



Parsojen keittäminen sujui leikiten, kun kuumensin veden vedenkeittimessä, ja nostin syvän paistinpannun (kasarin?) kuumalle levylle. Kiehuva vesi paistinpannuun ja mukaan parsat ja suola.

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Kappas, parsaa pukkasi meilläkin ruokapöytään.:) Ei sitä vaan voi välttää juuri nyt!

Satu kirjoitti...

Parsaa ei voi välttää :)

kmsu kirjoitti...

Hyvistä ja tuoreista aineksista ei välttämättä tarvitse lähteä vääntämään mitään monimutkaista. Yksinkertaisuus on monesti parasta myös ruuanlaitossa.:) Parsakausi saisi olla useammankin kerran vuodessa.;)

Satu kirjoitti...

Onneksi parsakauden jälkeen on hernekausi; sokeriherneen lidut parsan tapaan valmistettuina ovat herkkua ja ne saa poimittua omasta penkistä ja nautittua hyvin tuoreina :)