sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Chiliporkkanakeitto


Chiliporkkanakeitto

1 punainen chilipaprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
voita
1 kg porkkanaa
1 tl suolaa
mustapippuria
3 tomaattia
1 prk tomaattipyre
vettä
150 g ranskankermaa

Poista chilistä siemenet ja pienennä se.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipuleita hetki kattilassa, voissa.
Kuori ja paloittele porkkanat.
Lisää kattilaan.
Kääntele tovi.
Lisää chilit.
Mauta suolalla ja pippurilla.
Halkaise tomaatit, poista kanta.
Lisää tomaatit ja pyre kattilaan.
Lisää vesi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsät.
Lisää ranskankerma.
Soseuta keitto.
Tarjoa tuoreen oreganon, auringonkukansiementen, salsan, avocadokastikkeen tai raejuuston kera; kokeilimme kaikkia lisukkeita.



Edellinen porkkanakeitto oli enemmän makuuni,mutta se olikin ylivoimaisen maukasta.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Onpas hyvältä näyttävä keitto. Pitää kokeilla, tämä on sopivan ytyistä.

Satu kirjoitti...

Meidän chilimme oli liian mieto antamaan keittoon kunnolla makua, mutta muutoin keitto oli mainiota.