tiistai 17. toukokuuta 2011

Espressopapukeksit

Espressopapukeksit

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tummaa muscovadosokeria
1 1/2 dl erikoishienoa kidesokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
1/2 dl espressopapuja
Pinnalla 1/2 dl espressopapuja

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.
Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon, samalla vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa.
Lisää kuiva-aineet voi-sokerivaahtoon.
Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä enää vatkaa.
Rouhi suklaa ja espressopavut ja sekoita ne taikinaan.
Kääri taikina muovikelmuun ja painele se levyksi.
Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään 1-2 tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen..
Voit kaulia taikinan 3-4mm ohueksi ja ottaa siitä n. 5 cm muotilla paloja tai tehdä laillani ja kiepauttaa taikina 2 leivinpaperiin, kääriä ne kääröiksi, leikata taikina 5 mm paksuiksi siivuiksi, koristaa jauhetuilla espressopavuilla ja nostaa ne leivinpaperilliseen uunipeltiin ja paistaa 10-12 min.Jäähdytä ritilän päällä.

En kerennyt paistamaan taikinaa tekopäivänä, mutta kerälle käärittynä se säilyi kaksi päivää siellä ennen paistamista. Tai säilyi ja säilyi, toisen pötkön lahjoitin veljelleni kotiin viemisiksi.

Muutama huomio ohjeesta; kahvipapujen määrä oli roimasti liioiteltu; kekseissä maistui lähinnä kahvi; kallis sokeri ja suklaa jäivät pahasti jalkoihin. Ensi kerralla teen keksitaikinna ilman kahvia ja sirottelen päälle hillitysti kahvinpapumuruja, makua antamaan.

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Ihanan aurinkoiset kuvat!

Olikos tämä resepti just jossain lehdessä. Jotenkin muistaisin sitä katselleeni ja harkinneeni, että josko pitäisi. Eli sikälimikäli on sama resepti niin hyvä tietää tuosta kahvin määrästä! :)

Satu kirjoitti...

Taisi olla Glorian ruokalehti, jossa ohje oli. Nappasin ohjeen ylös kahvipöydällä olleesta lehdestä. Harmitti vain, kun ostin kalliit sokerit ja suklaat ja niiden maku jäi niin pahasti jalkoihin.

Tusla kirjoitti...

Niin muuten taisi olla kyseinen lehti! Liekä nämä sitten niitä kuuluisi makuasioista, koska käsittääkseni GRV:ssä on kuitenkin testattuja reseptejä, eikä mitään käännösjuttuja ulkomailta valmiilla kuvilla. Sinnenhän vois laittaa palautetta?

Satu kirjoitti...

Voi tämä olla niitä kuuluisia makuasioita, tai sitten minulla oli vääränlaista kahvia. Nappasin pavut purkista, jossa mielestäni oli espressapapuja, mutta saattoivat ne olla muitakin.
Kahvinpavuissa on aika vahva maku, joten jos noudattaisin jatkossa täysin ohjetta, niin korvaisin muscovadosokerin tavallisella tai fariinisokerilla ja suklaaksi nappaisin sen tavallisen taloussuklaan.