sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Maailma kylässä

Maailma kylässä tapahtuma Helsingin Kaisaniemessä houkutti meidät taas osallistumaan. En muista monesko vuosi tämä on kun osallistumme, mutta tämä tapahtuma vain kuuluu olennaisena osana kesän aloitukseen.Aluksi olin liikkeellä ystävän ja lapsiensa kanssa. Alkuun maistelimme Gambialaista ruokaa; punainen riisi oli maistettu herkulliseksi, liha oli kypsytetty meheväksi ja siitä huolimatta toinen pirpanoista suostui syömään ruokaa vain inkivääri juomalla houkutellen.

Seuraavalla ruokakojulla kohtasin oman lapseni ja ystävänsä, he olivat tulleet syömään bbq-kanavartaita, me otimme lisäksi tuon keskellä olleen banaanin ja kevätkääryleen.

 Ystävä ja lapsi lähtivät kotejaan kohden, mutta minä jäin vielä festareille. Väkeä tulvi koko ajan lisää ja tunnelma alkoi olla hyvin tiivis. Äitini liittyi seuraani syömään ja kokeili ensi katkarapukevätrullia, jonka jälkeen jonotimme afrikkalaista ruokaa (maan nimi lipsahti jo mielestä).


Olen useampana vuonna syönyt Maailma kylässä tapahtumassa Pondua; maniokinlehteä ja pitänyt siitä tehdystä muhennoksesta. Pondu ei välttämättä näytä herkulliselta, se on vihertävä soosia, joka on kaukana soseesta, mutta sen suolainen maku on koukuttava. Suosittelen kokeilemaan, mikäli saatte mahdollisuuden.

 
Viimeisenä, juuri ennen lähtöä, päätimme ottaa jälkiruoaksi Kurdilaista pullaa. Pulla oli rakenteeltaan kovempaa, kuin kotoinen korvapuustimme, mutta maussa oli hiven samaa, edes mukana ollut kookos ei saanut minua nyrpistämään nenääni.Päivä oli äärimmäisen onnistunut; sain viettää aikaani ihanien ihmisten kanssa, tutustua uusiin makuihin, kuulin hyvää puhujaa ja kojuissa esitellyt asiat saivat pään kuhisemaan ajatuksista. Tähän tapahtumaan kannattaa osallistua avoimin mielin ja tyhjin vatsoin ja jakaa kaiken saamansa läheistensä kanssa, niin välttää sekä fyysisen, että informatiivisen ähkyn.


Edit.

Sunnuntaina pistäydyin vielä muksun ja kavereidensa kanssa syömässä festareilla. Tällä kertaa jäimme Rautatienaseman kupeeseen, ipanat ottivat makkaraperunat ja itse kokeilin herkkulautasta.Ei se herkkulautanen ollut herkkua, hyvät oli ainekset, mutta maku puuttui ja lautasellinen kuivaa pöperöä oli pettymys. Harmittaa, kun en tajunnut pyytää puolikasta annosta, sillä tämä lautasellinen oli liian valtaisa makuuni.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kun vielä asuin Helsingissä kävin joka vuosi tuossa tapahtumassa.Kiva oli nähdä siitä kuvia,sää vaan ei näy olleen parhain mahdollinen.

Satu kirjoitti...

Sää oli hivenen uhkaavan oloinen, mutta aamupäivän sadetta lukuun ottamatta tapahtuma taisi saada kuivan kelin.
Maailma kylässä on yksi suosikki tapahtumistani.

aleksi kirjoitti...

hauskoja ruokia tuolla kyllä oli mitänyt enne aiona niin mahtava falafel oli kallistunut runsaasti ja hyvä pistävä jugurtti vaihdettu johonkin suomi versioon. herkkulautasen falafelit taas näyttää perus pakaste kamalta.

monet ruuat vaan tuntui olevan nuudelia tai riisiä ja papuja. vitnamin kojulla oli mahtavia pienen lapsen kokoisia kevätrullia ja kummallisia tahmeita uppopaistettuja riisipalleroita jollain täysin tuntemattomalla täytteellä.. hyviä.


yaelian.. eikö toi tapahtuma ole ollut joka vuotinen vasta jokusen vuoden? :)