tiistai 3. toukokuuta 2011

Sima




Sima

4 litraa vettä
250 g  Fariinisokeria
250 g  Taloussokeria
1-2 sitruunaa
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita

Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. (Helpoiten onnistuu, kun liuotat hiivan ensin nestetilkkaan ja sekoitat sitten seokseen.) Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.

Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle.

Ohje suoraan fariinisokeripaketin kyljestä. Tein tupla-annoksen ja simat muhivat ensimmäisen vuorokauden sitruunalohkojen kanssa, koska halusin kaikki maut talteen. Ensi kerralla haluan kokeilla siman tekoa hunajaan, nyt ensimmäisellä kertaa en uskaltautunut moiseen.

Ei kommentteja: