perjantai 6. toukokuuta 2011

Vuohenjuusto-porkkanakeitto

 Vuohenjuusto-porkkanakeitto

4 annosta

2 valkosipulinkynttä
n. 2 cm pala inkivääriä
1/2 purjo
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl öljyä
1 kg porkkanaa
1 l kasvis(/kana)lientä
6 rkl vuohenmaitojuustoa
rouhittua mustapippuria
raejuustoa

Kuori jahienonna valkosipulit ja inkivääri
Huuhdo purjo ja pilko se.
Kuori ja pilko porkkanat pieniksi.
Kuullota kasvikset ja juustokumina hetken öljyssä kattilassa. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna keiton kiehahtaa. Anna kypsyä n. 20 min kannen alla,
Lisää tuorejuusto ja soseuta keitto.
Mauta mustallapippurilla ja koristele raejuustolla.


2 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Vuohenjuusto on niin hyvää. Ja erityisesti pidän keitoista. Namskis.

Satu kirjoitti...

Vuohenjuuston makuun päästyäni olen ollut siihen aivan koukussa. Sitä kai rakastaa tai välttää :D
Tämä ohje oli parempi, kuin reseptin lukemalla olisin uskonut, mutta minä pidän hivenen makeista juuresherkuista eli tämä oli juuri minua varten.