keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Punaviiniraparperi


Löysin tämän ohjeen Fanni & kaneli blogista ja kokeilin sen tarkasti ohjetta noudattaen, mitä nyt korvasin vaniljatangon vaniljajauheella.


Punaviiniraparperit ja vaniljakerma

- 6-7 raparperinvartta
- punaviiniä
- 1 dl sokeria
- 1/2 appelsiinin kuori
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl ranskankermaa

Paloittele raparperit ja nosta ne uunivuokaan.
Kaada vuokaan punaviiniä kunnes raparperit melkein peittyvät.
Ripottele pinnalle sokeria ja raastettua appelsiinin kuorta.
Halkaise vaniljatanjo pituussuunnassa, ja upota yksi puolikas raparperien keskelle.
Paista 175 asteessa reilu 30 minuuttia kunnes raparperit ovat pehmeitä.

Raaputa jäljellä olevasta vaniljatangon puolikkaasta siemenet veitsellä.
Vatkaa kermavaahto ja lisää loppuvaiheessa vaniljansiemenet.
Kääntele sekaan ranskankerma.
Tarjoile lämpimän raparperipaistoksen kanssa.


2 kommenttia:

Tintsu kirjoitti...

No tämäpä olikin ihan totaalisen uudenlainen raparperiohje! Kyllä raparperista saa monenlaista herkkua aikaiseksi :) Itse en tykkää punaviinistä, tai mistään viineistä yleensäkkään, yhtään. Mut jos tykkäisin niin tää takuulla olis hyvää! :D

Satu kirjoitti...

Tämä ohje oli minullekin aivan uusi tuttavuus, itse en olisi hoksannut yhdistää raparperia ja viiniä.