torstai 23. kesäkuuta 2011

Raparperikakku



Raparperikakku
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Raparperihilloa


Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen välissä vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhot.
Siivilöi se vaahtoon.
Sekoita raparperihilloa taikinaan muutamia lusikallisia.
Kaada taikinaa vähän voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
Kaada taikinan päälle hilloa paksuna viivana.
aada loppu taikina hillosydämen päälle.
Paista n. 45 min. 175 asteessa.


Raparperihillo

Tein hillon hillo-marmeladi sokeri paketin mukaan. "Yksi paketti (330 g) on sopiva määrä yhdelle kasviskilolle. Hillon/marmeladin keittoaika on vain joitakin minuutteja". Kuorin ja pilkoin raparperit.
Nesteenä käytin punaviiniä.

(Hilloa tulee aivan liikaa yhteen kakkuun).

Kakku olisi kaivannut jotain lisäpotkua, vaikka appelsiininkuorta taikinaan, tai neilikkaa tai kanelia tai inkivääriä tai jotain.


Ruokabloggaamiselta ja kokkaamiselta aikaa on vienyt ruoanviljely.





2 kommenttia:

Tintsu kirjoitti...

Hei miksei ookkaan tullut koskaan tehtyä raparperi-kuivakakkua! Ei oo tullut koskaan mieleen ;o Joten kiitos paljon tästä vinkistä! Raparperiohjeita ei oo koskaan liikaa ;>

Satu kirjoitti...

Raparperiohjeita ei minullakaan ole liikaa, tuntuu että aina alkukesästä on ihmeessä raparperien kanssa :)