tiistai 30. elokuuta 2011

Friteerattu kuha


Friteeraustaikina

2 dl hiilihapotettua vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 kpl muna
suolaa
pippuria

2-4 dl öljyä paistamiseen


Sekoita ainekset yhteen hyvin ja vatkaa, kunnes taikina on tasainen. Lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes koostumus muistuttaa pannukakkutaikinaa. Anna taikinan turvota hetki (itse en ilmeisesti malttanut tarpeeksi pitkään ja taikina ei tuntunut toimivan niin hyvin kuin aiempi frittitaikina).

Fileroi kuha ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai wokkipannussa kuumaksi.
Kokeile paahtoleipäkuutiolla sopiva lämpötila (180 astetta).
Lämpötila on sopiva, kun leipäpala paistuu kullanruskeaksi 1 minuutissa.
Pyörittelu kuhan palat taikinassa ja tiputa ne varovasti kuumaan öljyyn.
Kun taikina muuttuu hyvän väriseksi muutamassa hetkessä, voi palat nostaa reikäkauhalla lautaselle tai paperin päälle valumaan.


Tarjoa kalapalat friteerattujen sipuleiden, paistettujen perunoiden ja dippikastikkeen kanssa. 
Tillisitruunadippi ja ranskanperunamauste saatu blogin kautta

.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oivallinen haastaja nugeteille ja kiinalaiselle! Peukut pystyyn Suomi-versiolle!
(En tiedä tuleeko tämä kahdesti, pahoittelut!)

Satu kirjoitti...

Tämä oli oivallinen ruoka, tätä voisi kokeilla kiinalaisittain hapanimeläkastikkeen kera, se olisi ainakin muksun makuun ;)