lauantai 13. elokuuta 2011

Kesäkurpitsapitsa

Pohja

1 1/2 dl vettä
vajaa pussi kuivahiivaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
aavistus suolaa


Sekoita lämmin vesi (n. +37 c) ja hiiva.
Lisää muut aineet.
Akusta taikina käsin.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna sen kohota lämpimässä paikassa n. 15 min
(täytä lavuaari lämpimällä vedellä, laita astia sinne kohoamisen ajaksi)
kaulitse taikina voipaperinpäällä levyksi.
Täytä pitsa ja paista se 250 asteessa.



Pesto 2 dl

2 dl sileälehtinen persilja
1 dl muita yrttejä esim. rucola, kiinansipuli, salvia, oregano
1 dl (50 g) manteleita
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 1 /2 rkl sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
suolaa

ohjeessa käytetty tuoreita yrttejä.
Hienonna mantelit sauvasekoittimessa/morttelissa.
Lisää yrtit ja öljy ja jauha tehosekoittimella tahnaksi.
Lisää mausteet.


Pitsa
Kesäkurpitsaa
pari pientä sipulia
125 g mozzarellaa
mietoa juustoraastetta
kesäkurpitsan kukkia
tomaattia
2 rkl sitruuna mehua
2 rkl oliiviölyjyä
paseerattua tomaattia tölkistä

päälle tuoretta oreganoa ja oreganon kukkia

Valmista taikina ja pesto.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Viipaloi kesäkurpitsa juustohöylällä ja veitsellä sopiviksi paloiksi.
Viipaloi sipulit renkaiksi.
Kaulitse pitsa taikina ohueksi levyksi paperin päällä.
Paista taikinaa uunissa, ylätasossa 5-7 min, kunnes pohja on saanut hiukan väriä.
Ota pohja uunista.
Levitä pesto pohjalle.
Tiputa paseerattua tomaattia sinne tänne.
Lisää mozzarella isoina paloina.
Lisää juustoraaste.
Levitä kasvikset pohjalle.
Jatka paistamista n. 5 min, kunnes reunat ovat hivenen ruskistuneet.
Ota pitsa uunista.
Poista kukista kitkerä hede.
Sekoita öljy ja sitruuna mehu, sudi kukat seoksella.
Nosta kukat pitsoille ja paista vielä n. 2 min eli kunnes pitsa on kypsää.
Ota pitsa uunista ja mausta se tuoreella oreganolla.




4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Tosi kivaa käyttöä kesäkurpitsankukille. Ne perinteiset täytetyt kuulostavat herkulta- mutta niin työläältä friiteerauksineen. Siskoni kertoi, että meksikossa syödään myös usein kukilla täytettyjä quesadilloja, niitä pitäisi kokeilla.

Tintsu kirjoitti...

Heh kiitos! :D Niinkö, sepä harmi ettei onnistunut... :< Mulla ei ole kans mitään kokemusta sokerimassasta. Hyvä tietää sitten että ei kauli liian ohueksi ainakaan. : D Hmmmm. Mielenkiintoista, oon kuullut nyt niin monenlaista mielipidettä sokerimassasta ja sen mausta, että on pakko päästä itsekkin maistamaan jossain vaiheessa, kun en ole koskaan maistanut. Muutoin tää ei taida mulle selvitä, makuasia kun se varmasti juurikin on :)) Kiitokset sinulle mielipiteestäsi! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköinen pizza. Saattaisi maistua jopa minulle, joka en juuri pizzoista perusta.Satokauden ruokaa parhaimmillaan.

Satu kirjoitti...

Nanna; niitä perinteisiä, friteerattuja kukkia en ole koskaan päässyt kokeilemaan, nytkin vain nopsaan lähenevä syksy sai minut uhraamaan kukat ruoaksi :D

Tintsu: Sokerimassa oli omaan makuuni makea, mutta uskon sillä olevan oman, vankan tukijakuntansa. En tiedä onko erimerkkisissä sokerimassoissa eroa, mutta kokeilemani meni nopsaan hyvin ohueksi ja oli siksikin minulle haastava tuttavuus.

Anonyymi: Suosittelen kokeilemaan tätä etenkin jos perinteinen pitsa ei ole aivan mieleen sillä tämä poikkeaa makunsa puolesta niistä suuresti.