perjantai 5. elokuuta 2011

Kolmen kerroksen mustikka/karviaispannacotta




Etualalla karviaiaspannacotta ja taustalla mustikkapannacotta

2 + 2 annosta

100 g mustikoita
100 g punaisia karviaisia (joista kannat poistettu)
2 rkl sokeria

2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 dl hyytelösokeria
2 tl vaniljasokeria

Soseuta marjat omissa astioissaan ja lisää kumpaankin 1 rkl sokeria, tarkista maku; karviainen voi vaatia lisää sokeria.
Jaa annosmaljojen pohjalle 1/3 soseesta (mustikat omiin maljoihinsa ja karviaiset omiinsa).

Sekoita kattilassa kerma, maito ja hyytelösokeri sekä vaniljasokeri.
Keitä aineksia puolisen minuuttia.


Jaa seos kahteen osaan, joista toisen osan jaat vielä kerran kahtia ja sekoitat puolikaat marjasoseisiin.
Anna seosten jäähtyä hetki.

Annostele karviaisseos karviasoseen päälle ja mustikka seos vastaavasti mustikka soseen päälle.
Anna jäähtyä vielä hetki.
Lisää annosten päälle hieman jäähtynyt valkoinen kermaseos.

Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.



Karviaspannacotta on koristeltu karviaisin ja sitruunamelissan lehdin, mustikkapannacotta sai koristeekseen mustikoita ja talkkunajauhoa.

Mustikkapannacotta ja talkkunajauho ei kuulosta ehkä tutulta, mutta on kokeilemisen arvoinen yhdistelmä.

Ei kommentteja: