perjantai 19. elokuuta 2011

Mantelisuklaakakku


Mantelisuklaakakku

16 annosta
Gluteeniton

200 g tumma suklaa
5 isoa kananmunaa
1 1 /2 dl sokeria
100 g mantelijauhe

koristeeksi ja kastikkeeksi

tuoreita vadelmia
pakastevadelmia
tomusokeria





Sulata suklaa.
Erottele 4 munasta valkuiaset ja keltuaiset.
Vatkaa kokonainen muna, keltuaiset ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Vaahtoon tulee jäädä jälki, kun vatkaimen terät nostaa ylös.
Vatkaa sulatettu suklaa vähitellen joukkoon.
Lisää mantelijauhe.
Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaalla vatkaimella.
Vatkaa neljäsosa vaahdosta suklaaseokseen, jotta se notkistuu.
Kääntele loppu vaahto seokseen.



Vuoraa halkaisijaltaan12-18 cm vuoka leivinpaperilla, niin että paperi tulaa n. 7 cm reunojen yli.
Kaada taikina vuokaan ja pasiat kakkua 160öasteisessa uunissa 1 tunti tai 1 h 15 min.
Koristele kakku vadelmilla ja tomusokerilla.

Kiehautu pakaste vadelmat.
Siivilöi ne tiheän siivilän läpi, ota liemi talteen, makeuta tarvittaessa.
Tarjoa kakun kanssa.


Bamix:illa saa aikaan jauhetta manteleista ja pähkinöistä helposti.

Lisäksi meillä oli vaahtokarkkien koristelutalkoot.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nami!

Tintsu kirjoitti...

OIH! Ihan älyttömän hyvännäkönen :p Ja miten voikin olla noin ison- ja hyvännäkösiä vadelmia! SuperNAM :D

Satu kirjoitti...

Kakku oli todella nam. Vadelmat ystävän mies löysi lähikaupasta, noin valtaisia en itse ole löytänyt.