maanantai 1. elokuuta 2011

Mustikkakerroskiisseli






Mustikkakerroskiisseli
4 annosta

Vaniljakiisseli

5dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
vajaa 1 rkl sokeria
1 1/2 rkl vaniljatomusokeria
2 rkl perunajauhoja


Mustikkakiisseli

4 dl vettä
200 g mustikoita
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä

Valmista ensin vaniljakiisseli.
Sekoita kattilasssa maito, keltuainen, sokerit ja perunajauhot.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahta ja saostuu.
Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jottei siitä tule sitkeää.
Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Valmista mustikkakiisseli.
Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri.
Anna ainesten kiehua muutama minuutti.
Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja 3 rkl vettä keskenään.
Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran.
Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jottei siitä tule sitkeää.
Anna jäähtyä.
Ripottele mustikkakiisselin päälle sokeria, jotta pinnalle ei muodostu kalvoa.


Jaa jäähtynyt vaniljakiisseli annosmaljoihin ja lisää päälle mustikkakiisseliä.

Pieni määrä vadelmia mustikan joukossa olisi antanut annokselle mukavan säväyksen.


Ei kommentteja: