maanantai 22. elokuuta 2011

Suklaa-pistaasipikkuleivät

Suklaa-pistaasipikkuleivät
Gluteeniton

50 g valkoista suklaata raastettuna
2 kananmunan valkuaista
runsas 1 dl sokeria
125 g pistaasi jauhetta

muutama kokonainen pistaasipähkinä koristeeksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa vähitellen mukaan sokeri., kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
Sekoita varovasti joukkoon pistaasijauhe ja raastettu suklaa.
(pistaasit ja suklaa jauhettiin Bamixin 'myllyllä')





Ota lusikalla sopivan kokoisia paloja taikinaa leivinpaperille.
Pikkuleivät leviävät jonkin verran, joten jätä sopivat välit.
Koristele pikkuleivät pähkinöillä.
Paista pikkuleipiä 180-asteisessa uunissa n. 15 min niin että ne ovat hiukan nousseita ja kiinteitä.
Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.

Ei kommentteja: