tiistai 13. syyskuuta 2011

Avokadopasta

Avokadopasta

2-3 annosta
 
n. 1/4 sitruunan mehu (maista oikea määrä)
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 kypsä avokado
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa
rouhittua mustapippuria

parmesaani raastetta

pastaa

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sitruunamehu, oliiviöljy ja valkosipuli.
Lisää avokado, basilika ja suola ja surruttele haluamasi koostumus.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon kastike.
Tarjoile heti.

Kastike ei sovellu uudelleenlämmitettäväksi, joten jos haluat tehdä kerralla suuremman satsin, tee kastiketta reilummin, säilö jääkaappiin ja keitä uutta pastaa.

Ohjeen löysin Voisilmäpeliä-blogista, joka puolestaan oli bongannut sen Oh She Glows-blogista. Pasta vaati kaksi kokkausta, sillä ensimmäisellä kerralla oli tehosekoittimesta oikea terä pesussa ja koostumuksessa jäi toivomisen varaa valkosipulin ja basilikan kohdalla. Kastiketta voisi käyttää guacamolena tai vaikka päällisenä ruisleivän päällä.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin sopii kun avokaadolla on niin kermainen koostumus:)

Anonyymi kirjoitti...

Mmmm näyttää herkulta!

Satu kirjoitti...

Tämä oli kermaisen pehmeää ja herkullista, suosittelen lämpimästi.