tiistai 20. syyskuuta 2011

Cookies à la Sara La Fountain

Cookies à la Sara La Fountain

 225 g voita
2 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl sokeria
1 rkl nestemäistä vanilja-aromia tai
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 dl tummasuklaapaloja
1 dl valkosuklaapaloja

(lisäksi 1 dl valkosuklaapaloja koristeina töihin menneissä kekseissä)

Vaahdota voi ja sokerit ja sekoita joukkoon kananmunat ja vaniljauute. (Itse sekoitin vanilliinisokerin kuivien aineiden kanssa).

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda ja kaada jauhoseos muun taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen valkosuklaapalat ja toiseen karkit.

Nostele pienehköjä kekoja taikinaa leivinpaperille (ne tasaantuvat lämmössä keksin mallisiksi, ei tarvitsen muotoilla tai litistää) ja paista 180 asteessa 10-16 minuuttia. 



Keksejä tuli kolmelle pellille. Maukkaimmat ja mehevimmät sekä helpoimmin rikkoutuvat olivat uunissa vähimmän aikaa olleet, mutta myös yliajan olleet keräsivät kehuja.




Tämä paras ehkä koskaan kokeilemani ohje löytyi Reseptirosvon-blogista.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Aika muhkean näköiset pikkuleivät!

Satu kirjoitti...

Meidän pikkuleivistä jotenkin aina tulee valtaisia. Johtuisiko siitä, ettei lapsena mökillä saanut ottaa kuin yhden per laatu ja näitä ei kyllä enempää kerralla kykenisikään syömään :D