maanantai 5. syyskuuta 2011

Kantarellipastaa Jamien tapaan

 
250 g tuoreita kantarellejä (tai vastaavasti muita metsäsieniä) 
2 valkosipulinkynttä 
nippu tuoretta persiljaa 
4 rkl voita 
2 dl parmesaaniraastetta/lastuja
2 rkl sitruunamehua 
mustapippuria
suolaa 

tagliatelleä
(oliiviöljyä
suolaa) 


Putsaa sienet ja pilko mukavan kokoisiksi paloiksi. 
Kuumenna reilun kokoisella pannulla muutama rkl voita ja heitä sienet sekaan. 
Lisää mustapippuri ja suola. 
Pilko valkosipulit reiluiksi paloiksi ja lisää pannulle. 
Laita pasta tulemaan.
Paista sieniä välillä sekoitellen. 
Kun sienet ovat saaneet mukavasti väriä, nosta pannu levyltä. 
Lisää sekaan parmesaaniraaste, puolet tuoreesta persiljasta ja muutaman rkl:n verran voita. 
Jätä voinokareet rauhassa sulamaan sienten päälle, kunnes pasta on kypsää.
Kun pasta on kypsää, nostele se pastakauhalla suoraan kattilasta lautaselle. 
Keittovettä saa tulla vähän mukaan. 
Lisää sekaan 2 rkl sitruunamehua, loput persiljat ja raasta päälle vielä lisää parmesaania. 
Lisää sienet ja tarjoile.
 


Ohjetta suositellut työkaveri oli oikeassa, tämä oli hyvää.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oioi eipä taida olla ensimmäinen kerta kun Jamien herkkuja kehuskellaan! Voisihan tuota itsekin kokeilla...

Satu kirjoitti...

Jamiella on hyviä ohjeita, toisaalta rakastan kantarelleja ja uskon, ettäniistä valmistettu ruoka on aina herkullista ;)