perjantai 23. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsa peltileipä

Kesäkurpitsa peltileipä

Pellillinen

1 (300 g) kesäkurpitsaa
4 tl suolaa
7 dl vettä
1 pkt (50 g) hiivaa
1 dl hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä
n. 15 dl sämpyläjauhoja
3 rkl öljyä

Pinnalle

öljyä
auringonkukansiemeniä


Pese ja raasta kesäkurpitsa.
Ripottele raasteeseen suola ja anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta neste pois.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää hunaja (sulata vähän jos ei ole juoksevaa), siemenet ja kesäkurpitsaraaste.
Alusta taikina osalla jauhoista löysäksi.
Lisää öljy ja loput jauhoista vähitellen.
Alusta kimmoisaksi taikinaksi.
Anna taikinan kohota kaksikertaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
Taputtele levyksi.
Anna kohota 15 minuuttia.
Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi (tämä ei kunnolla onnistunut).
Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.


2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiva leipä! Olen käyttänyt kesäkurpitsaa kakkuihin,ja se antaa kivasti mehevyyttä taikinaan:)

Satu kirjoitti...

Kesäkurpitsasuklaakakku oli mehevää varmasti kesäkurpitsan takia ja toi tuo kurpitsa tähänkin mukavan lisänsä.