torstai 8. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsasuklaakakku



Kesäkurpitsasuklaakakku

3½ dl vehnäjauhoja
⅔ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl rypsiöljyä
1½ tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
3½ dl raastettua kesäkurpitsaa
130 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita keskenään jauhot, kaakaojaue, leivinjauhe, sooda ja suola.
Vatkaa sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaniljauute öljyyn ja lisää ohuena nauhana muna-sokeriseokseen.
Yhdistä kuivat aineet märkiin varovasti käännelleen.
Kääntele lopuksi joukkoon kesäkurpitsa ja rouhittu suklaa.
Voitele suorakaiteen mallinen leipävuoka ja kaada taikina siihen.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia.
Kypsyyden voit testata hammastikulla.
Varo paistamasta liian kuivaksi.
Tarjoa ranskankerman kanssa.

  Ohje Voisilmäpeliä-blogista.

Kakku oli paistamista seuranneena päivänä makoisampaa kuin tuoreena. Koko kakku katosi, ennen kuin sain siitä hyvän kuvan.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Toimiskohan tämä gluteenittomana versiona? Jos korvaisi vaan nuo vehnäjauhot jyttejauhoilla?

Satu kirjoitti...

Uskoisin, että toimii. Tosin minulla ei vielää ole kokemusta gluteenittomista jauhoseoksista. Jos kokeilet ja ohje toimii, niin kerrothan minulle :)