lauantai 17. syyskuuta 2011

Mehevä puolukkakakku



Mehevä puolukkakakku
Noin 10 annosta  

Taikina:
 
5 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 
125 g voita 
2 1/2 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
3 kananmunaa 
250 g ranskankermaa
 
 
Vuokaan:
 
nokare voita
(korppujauhoja)
Täyte:
 
4 dl puolukoita 
(1 rkl perunajauhoja) 
3 rkl sokeria
Kuorrutus:
 
2 dl ruokotomusokeria 
1–2 rkl vettä
Koristeluun:
 
puolukoita
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokerit toisessa kulhossa vaahdoksi.
Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla ja sipaise reunat voinokareella. Itse käytin tavallista vuokaa hyvin voideltuna ja korppujauhotettuna.

Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri. (Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.)
Lusikoi vuoan pohjalle puolet taikinasta ja kaada päälle puolukat.
Peitä marjat lopulla taikinalla ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa tunti.
Peitä kakun pinta foliolla, jos se alkaa tummua.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Jäähdytä kakku vuoassaan hyvin, mieluiten yön yli.

Sekoita ruokotomusokerin joukkoon vettä niin, että saat hyvin levittyvän kuorrutteen. Kaada kuorrute kakulle, koristele halutessasi muutamalla puolukalla ja tarjoile kakku kahvin tai teen kera.

Ohje Hesarista.

2 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Oi että, todella hyvännäköinen kakku.:)

Satu kirjoitti...

Se oli todella hyvä, lapsen poimimat marjat innostivat kokeilemaan jotain uutta :)