keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Suklaa-juustokakku

Suklaa-juustokakku
14 annosta

225 g Digestivekeksejä murennettuna
65 g voita sulatettuna
225 g tummaa suklaata
225 g valkosuklaata
350 g tuorejuustoa
500 g rahkaa
2 dl sokeria
3 munaa


Vuoraa halkaisijaltaan 23 cm kokoinen irtopohjavuoka. Sekoita murennetut keksinmurut ja voisula ja painele ne vuoan pohjalle.
Sulata suklaat omissa kulhoissaan.
Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja munat tasaiseksi.
Kaada puolet seoksesta sulatetun tumman suklaan ja puolet sulatetun valkosuklaan sekaan.
Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi puolet valkosuklaaseoksesta keksipohjan pääkke vuokaan, kaada päälle tumma suklaaseos ja lopuksi loput valkosuklaaseoksesta.
Pyörittele varrastikulla kerroksia, niin että saat marmorikuvioisen pinnan (ei onnistu kunnolla hammastikulla).



Paista kakkua uunissa 160 asteessa 50 minuuttia (äläkä mene sinne pihalle keskustelemaan sen naapurin kanssa, sillä silloin kakusta tulee yhtä surkea, kuin kuvissa) tai kunnes se on hieman kohonnut ja tuntuu kosletettaessa kiinteältä. Anna jäähtyä ja siirrä sitten kylmään.

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Sulla on näköjään menossa oikein leivontabuumi! Kuka nämä kaikki oikein syö? (onnelliset....)

Luumukka kirjoitti...

Ihan sairaan ihanan näköinen!

Satu kirjoitti...

Nanna; meillä on käynyt paljon vieraita ja tämäkin tuli postattua pikkuisen jälkijunassa eli mökillä muutamia aikoja sitten tämän nautimme :)

Luumukka; tämä olisi ollut muutamaa astetta parempi, ellei joku lahopää olisi jäänyt suustaan liian pitkäksi aikaa kiinni :D