perjantai 14. lokakuuta 2011

Karpalokiisseli

 Karpalokiisseli

3 dl karpaloita
n. 1 dl sokeria
5 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl kylmää vettä

Keitä karpalot vedessä.
Kaada keitinliemi toiseen astiaan.
Survo marjat siivilän lävitse nesteen joukkoon.
Kaada neste takaisin kattilaan.
Lisää sokeri ja keitä.
Lisää suuruste kylmään veteen ja kaada se nauhana karpalonesteen joukkoon.
Kiehauta.
Anna hetki jäähtyä, jaa annosmaljoihin, ripota sokeria pinnalle.
Tarjoa kerman kera.


Annos on sopiva kolmeen aika suureen jälkiruoka-astiaan.
Karpalokiisseli maistuu rakkaudelta, juuri tätä isoäiti tarjosi, kun halusi hemmotella meitä juhlavasti.

4 kommenttia:

Hayley kirjoitti...

Meilläkin kotona karpalokiisselistä kerman kera on tullut viime vuosina uusi suosikki. Ihan törkeän hyvää! :)

Satu kirjoitti...

Karpalokiisseli on parasta. En ymmärrä kuinka niin kirpsakasta marjasta saa näin silkkistä herkkua.

Nanna kirjoitti...

miten punaista ja makeaa!

Satu kirjoitti...

Karpalokiisselin väri on mielettömän upea, harmi ettei se toistu näissä kuvissa.