lauantai 15. lokakuuta 2011

Leivitetty lampaankääpä


Lampaankäävän lakkeja
kanamunaa
korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Riko kananmunan rakenne syvällä lautasella.
Lisää toiselle lautaselle korppujauhot, joisin on sekoitettu mausteet.
Kasta lakki ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa.
Paista kuumalla pannulla kypsäksi.
Jalan kohta kypsyy usein viimeisenä eli sientä voi painaa paistinpannuun kiinni.
Tarjoa kuumana.

Lampaankäävn rakenne on hyvin napakka ja voissa paistettu korppujauhotettu lakki on aika täyttävää syötävää.


Vasemmalla lampaankääpä, oikealla vaaleaorakas

Lampaankäävän lakki on epäsäännöllisen muotoinen ja kermanvärinen, mutta vanhemmissa yksilöissä väri muuttuu kellanruskeaksi. Lakin alapinnassa on pillikerros, jossa pieniaukkoisia pillejä. Lampaankäävän jalka on erityisen tanakka ja valkoisen värinen. ~ luonnossa ~

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Lampaankääpää en olekaan koskaan maistanut.Näyttää hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

On olemassa myös typäskääpä, jonka haju on tympeä samoin maku. Lampaankääpä muuttuu kypsennettäessä keltaiseksi, typäskääpä ei. Lampaankääpää voi valmistaa hyvin myös ilman leivitystä. Ja hyvää on!

Satu kirjoitti...

Lampaankääpä oli hyvää, mutta en ole koskaan syönyt sitä aiemmin. Kokemus oli kumminkin hyvä.
Taidan jatkossakin napata äitini tai jonkun muun sienistä ymmärtävän ihmisen matkaani tunnistamaan saalista, niin ei tule vahingossa maistettua typäskääpää tai jotain muuta ei-toivottua :)