tiistai 4. lokakuuta 2011

Paahdettu myskikurpitsa


butternut squashia eli myskikurpitsaa
öljyä
suolaa
mustapippuria

Viipaloi kurpitsa.
Poista siemenet.
Öljyä uuninkestävä astia.
Aseta kurpitsalohkot astiaan, valele päälle hiven öljyä.
Mausta.
Paahda uunissa 150 astetta tai vähemmän hyvin kauan, meillä aika taisi olla vähintään 30 minuuttia, jonka jälkeen kurpitsa muhi jälkilämmössä toisen puolituntisen.
Tarjoa kuumana.

Kuvaa ennen kuin tuot paahdetut lohkot tarjolle, sillä nämä hivenen bataatin sävyiset ja makean makuiset  lohkot katoavat nopsaan. Söimme kurpitsan kuorineen.

EDIT. Nykyään paahdan kurpitsan kuumemmassa 180-200 asteessa, koska olen kärsimätön. Ulkolaisten ohjeiden mukaan kurpitsa kuoritaan, mutta en tee niin.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihmettelin yhtenä päivänä kun näin nimen myskikurpitsa,mutta googlailu sitten paljastikin,että kyseessä oli tuttu butternut kurpitsa,joka täällä taitaa kurpitsoissa olla kakkossijalla.Se onkin ihana uunissa paahdettuna ja muutenkin:)

Satu kirjoitti...

Tämä kurpitsa oli ihanaa. Jopa seurueen ne jäsenet, jotka eivät juuri välitä kesäkurpitsasta rakastuivat tähän.
Mietin saisinko kasvatettua näitä itse ensi vuonna :)

annemi kirjoitti...

Enpä olisi tunnistanut kyseistä kasvista jos et olisi englanninkielistä nimeä lisännyt mukaan :) olen lukenut tästä monista US ruokablogeista ja tuuminut, että onkohan se niin hyvää kuin niissä hehkutellaan. Täytyy kyllä kokeilla :)

Satu kirjoitti...

Suurin osa myskikurpitsoista on taivaallisen makeita, bataattimaisia, mutta osa taas herättää kummastusta hivenen pliisulla maullaan. Suosittelen kokeilemaan myskikurpitsaa, vaikka sen pilkkomisessa on rankka homma.