keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Suppilovahvero-kesäkurpitsa keitto




Suppilovahveroita ja sipulia paistettuna.
Suuren kesäkurpitsan lihaa keitettynä pienessä määrässä kasvisliemellä maustettua vettä.
Lisää sienet ja sipuli kattilaan, soseuta kaikki.
Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Lisää Crème fraichea ja kermaa, kunnes koostumus sopiva.
Lämmitä uudelleen ja tarjoa.


Keitossa on kuulemma hyvin töpökästi suppiksia, mutta minkäs teet, niitä ilmaantui hurja määrä ja kaikki vain eivät mahdu pakkaseen. Tuo suppis-kesäkurpitsa mössö löysi tiensä paitsi keittoon, myös hampurilaispihveihin ja sienipiirakkaan.On tietenkin fiksua tehdä paljon ruokaa kerralla, mutta veikkaan ipanan kiittäneen onneaan, että mössö loppui ennen kuin mietin mihin makeaan sen voisin leipoa mukaan.

(Cantharellus tubaeformis, Trattkantarell)

Suppilovahveron lakin keskus on syväkuoppainen ja jalka pitkä, solakka ja ontto. Lakin pinta on pienisuomuinen ja reunasta mutkapoimuinen. Lakin alapinnalla on toistamiseen haaraiset kellanharmaat ja helttamaiset poimut. Suppilovahvero on ohutmaltoinen. ~ luonnossa ~


Suippumyrkkyseitikki saattaa sekaantua nuorena Suppilovahveroihin.  Suippumyrkkyseitikin jalka ja heltat ovat lakin väriset.

Ei kommentteja: