sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Suppilovahvero-pekoni-kesäkurpitsapiirakka


Suppilovahvero-pekoni-kesäkurpitsapiirakka

1 valmistaikina
tai

Taikina
100 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoa
loraus vettä

Margariini nypitään ja sekoitetaan jauhojen sekaan ja lisätään tarpeellinen määrä vettä.

Painele taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa 10 minuuttia ilman täytettä.

Täyte

200 g Crème fraiche
Pannulla voissa paistettuja suppilovahveroita ja sipulia
1 pkt pieninä paloina paistettua pekonia
2 kananmunaa
 soosia


Soosi

Valtaisa määrä suppilovahveroita ja sipulia paistettuna.
Suuren kesäkurpitsan liha keitettynä pienessä määrässä kasvisliemellä maustettua vettä.
Lisää sienet ja sipuli kattilaan, soseuta kaikki.
Mausta suolalla ja valkopippurilla.
(Lisäsin joukkoon hitusen Crème fraichea)


Levitä täyte esipaistetulle pohjalle seuraavasti, ensin sieni-kesäkurpisasoosi, sitten keskenään sekoitettu Crème fraiche ja kananmunat ja päälle runsaasti paistettuja sieniä, sipuli aja pekonia.
Paista uunissa kauan miedolla lämmöllä kypsäksi.



Tämä piiras ja sen kaveri tuli leivottua kylässä kun jonnekin täytyy tyhjennellä syksynsatoa, kaikki kun ei millään mahdu pakkaseen ja sain työtoverilta hurjanmäärän kuivattuja suppiksia talveksi. Piiraassa olevat suppikset taas ovat lahja toiselta ystävältä ja kesäkurpitsat omaa ylituotantoa. Kesäkurpitsaa olen jo kätkenyt muffineihin, peltileipään, cannelloneihin ja kakkuun. Ehdottomasti paras kesäkurpitsakokkaus oli tällä kaudella kesäkurpitsapitsa.

Ei kommentteja: