sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Gratinoitu palsternakka


300 g palsternakkaa
1 dl juustoraastetta
Kastike:
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
3 dl kasvislientä
suolaa 
jauhettua valkopippuria

Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuesti poikittaissuuntaan.
Keitä kasvisliemi ja keitä palsternakkaviipaleita liemessä 2 minuuttia.
Nosta viipaleet liemestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Sulata voi ja ota kattila liedeltä.
Sekoita voihin jauhot sekä hieman liemestä.
Laita kattila takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada kastike palsternakkaviipaleille.
Ripottele päälle juustoraastetta.
 Gratinoi uunissa 20 minuuttia tai kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä ja juusto on kullanruskeaa. 

Ei kommentteja: