maanantai 14. marraskuuta 2011

Koko ateria lantusta




Lanttupihvi (1 kpl)

Kiekko lanttua
Kananmuna
4 rkl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
saksanpähkinöitä murusteltuina pieniksi
voita

Leikkaa kuoritusta lantusta kiekko.
Keitä kiekko vedessä kypsäksi.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki.
Kaada lautaselle korppujauhot, suola, pippuri ja saksanpähkinän palaset.
Käytä lanttupihvi ensi kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa.
Paista pannulla voissa hyvän väriseksi.

Lantturaaste

Raasta lanttu lisää joukkoon karpaloita tai puolukoita, tarjoa.


Onnistunut versio

Lanttulohkot

Leikkaa lanttu lohkoperunan kokoisiksi lohkoiksi.
Sivele lohkot öljyllä.
Paista uunissa 175 asteessa kypsiksi.


Hunajaiset lanttuhaudukkaat

1 rkl Hunajaa
lantun paloja
vettä

Hauduta uunissa 175-asteessa kypsäksi.

Lisäksi tarjoa raakaa lanttua dippivihanneksena majoneesin tai vastaavan kera.



 Epäonnistunut versio

Toisen lanttupihvin tein uunissa, voitelin sen öljyllä, mutta se pääsi kumminkin kuivahtamaan ja muuttui kitkeräksi. Toiseen kupilliseen lanttuhaudukkaita lisäsin kasvislientä ja sen jälkeen lantuissa oli minua häiritsevä kasvisliemen maku.

Parasta näistä oli lanttulohkot ja dippilanttu.

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Oliko lanttupihvi onnistuneena herkullinen?

Yaelian kirjoitti...

Kivoja ohjeita! Lanttulaatikosta pidän,mutta muuten on lapsuudesta jäänyt lanttutraumoja...Mutta nuo sinun lantturuokasi näyttävät hyviltä! täällähän saa vaan naurista,ei lanttua...

Satu kirjoitti...

Lanttupihvi oli onnistuneena niin suloisen makeaa, kuin lanttu vain voi olla, mutta sitä olisi voinut maustaa vahvemmin.

Lanttu oli yllättävän täyttävä ruoka.