keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Konvehdit tryffelitäytteellä



Konvehdit tryffelitäytteellä

Valmista ensin täyte.

Täyte (Tryffeli)

2 rkl rommia
1/4 dl kuohukermaa
100 g tummaa 70 % suklaata

Kiehauta kerma ja rommi kattilassa.
Jos et halua alkoholin haihtuvan lisää rommi viimeisenä.
Lisää rouhittu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi.
Anna massan jähmettyä hetki jääkaapissa välillä sekoittaen.

(mikäli teet vain tryffeleitä kieritä jähmettyneestä massasta palloja ja kieritä ne kaakaossa tai marjajauheessa.)

Temperoi 250 g tummaa suklaata.

Kaada tai pursota muotti täyteen temperoitua suklaata.
Kopauta muottia muutaman kerran, niin että ilmakuplat nousevat pintaan.
Anna suklaan olla muotissa minuutin.
Valuta ylimääräinen suklaa pois muoteista.
Koputtele taas muottia, niin että saat kaiken ylimääräisen suklaan valumaan pois.
Anna valua muutama minuutti.
Puhdista lastalla ylimääräinen suklaa muotin pinnasta pois.
Nosta muotti jääkaappiin ja anna suklaan kovettua ainakin 10 minuuttia.
Purosta tryffeli täyte muotteihin.
Älä täytä muotteja liikaa, vaan jätä 3-4 mm yläreunaan tilaa.
Anna täytetyn muotin jähmettyä jääkaapissa n. 10 minuuttia.
Temperoi suklaa uudelleen.
Pursota uudelleen temperoitu suklaa täytteen päälle reunoilta keskelle päin.
Tasoita pinta viimeiseksi vielä lastalla.
Laita muotti kovettumaan jääkaappiin.
Irrota kovettuneet konvehdit muotista varoen, keskimmäiset konvehdit jähmettyvät hitaimmin.


Suklaan temperointi

                                 1. lämpötila       2. lämpötila        3. lämpötila
Tumma suklaa          48 astetta         28 astetta        31-32 astetta
Maitosuklaa               45 astetta           27 astetta          30-31 astetta
Valkoinen suklaa        40 astetta           26 astetta          29-30 astetta

Rouhi suklaa ja laita sitä 2/3 kulhoon vesihauteeseen.
Lämmitä sitä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa ja 1. tavoitelämpötila on saavutettu.
Lisää loput suklaarouheesta kulhoon, sekoita tasaiseksi ja jäähdytä suklaamassaa sekoitellen (vaikka kylmävesi hauteessa) kunnes 2. tavoitelämpötila on saavutettu.
Laita suklaa kulho takaisin kuumavesihauteeseen.
Lämmitä rauhallisesti sekoitellen, kunnes 3 . lämpötila on saavutettu.
Sekoita lopuksi huolellisesti kulhon reunoja ja pohjaa myöden massa tasaiseksi.
Käytä heti.

Ei kommentteja: