lauantai 5. marraskuuta 2011

Kurpitsapiirakka


Kurpitsapiirakka

Pohja
110 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 d sokeria
(1/2 dl vettä)
2 tl kanelia

Täyte
300 g kurpitsaa (tai bataattia)
neilikkaa
inkivääriä
1 tl kanelia
1 1/2 dl fariini sokeria
4 kananmunaa
1 dl kermaa

Valmista ensin kurpitsasose.
Leikkaa kurpitsa noin 4 cm paloiksi ja höyrytä ne pehmeksi max. 25 min. Valuta vesi siivilässä, soseuta.

Tee pohja.
Sekoita leikkaamalla voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot, sokeri ja kaneli ja nypi voi nopeasti jauhojen joukkoon. Lisää vettä tarvittaessa.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia..


Valmista täyte.
Lisää kurpitsa soseeseen mausteet, kananmunat ja kerma, sekoita täyte. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 180 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Anna piirakan vetäytyä hetki.
Tarjoa jäätelön ja vaahterasiirapin kera tai sitruunalla maustetun creme fraichen kera.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kurpitsapiirakka on kyllä tosi hyvää;ihastuin siihen asuessani Yhdysvalloissa.Pitäiskin tehdä jonkinlainen piirakka nyt kun kurpitsoja riittää...

Satu kirjoitti...

Tämä oli ensimmäinen kurpitsapiiraani, mutta ei taatusti jää viimeiseksi, niin herkkua tämä oli :)