torstai 17. marraskuuta 2011

Palsternakkakakku



Palsternakkakakku

8dl (hienoa) palsternakkaraastetta
2 dl saksanpähkinää karkeana rouheena
4,5 dl vehnäjauhoja
3,2 dl ruokokidesokeria

1 rkl hunajaa
4 kananmunaa
1 prk
(227g) ananasmurskaa
2 dl rypsiöljyä
3 tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Kuorrutus
400g maustamatonta Philadelphiaa
1 dl tomusokeria
maun mukaan sitruunamehua (laitoin 1½rkl)


 
Vaahdota munat ja öljy.  
Sekoita muut aineet keskenään  ja sitten lisää ne varovasti taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 26 cm irtopohjavuokaan.
Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min. 
Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.
Jäähtymisen jälkeen anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Koristele saknsanpähkinöillä.

Halutessasi voit korvata maustamattoman tuorejuuston ja sitruunan appelsiinituorejuustolla.

4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

kouluarvosteluasteikolla 4-10 oliko hän herkullinen? Tai verrattuna vaikka porkkanakakkuun. Ainakin näyttääpi hyvältä.

Satu kirjoitti...

Kakku arvioitiin 8,5-9 arvoiseksi. Rakenne sai kehuja. Tosin kakku sai moitteitakin, kaksi valtaisaa kimpaletta tätä kakkua on kuulemma liikaa ruoan päälle ;)

Riikka kirjoitti...

No voihan nakka! Juuri paistuu palsternakkakakku uunissa Uuden mustan juureshaastetta varten. Aikaisemman paistoin alkuviikosta, mutta ehdin tuhota sen ennen valokuvaamista.

Satu kirjoitti...

Palsternakkakakku on nopea katoamaan :D
Käyn kurkistamassa versiosi kakusta.