perjantai 23. joulukuuta 2011

Klementiinikakku


Klementiinikakku

4 munaa
ripaus suolaa
7,11 (3  cup) vehnäjauhoja
4,74 dl (1 cup) sokeria
1,185 dl(1/2 cup) öljyä
2,37 dl (1 cup) klementiinimehua
65 g sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
1 maustemitta (1 mll) vanilja-aromia
3 tl leivinjauhetta

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, myös appelsiinin kuoripalat.
Lisää kananmunat rakenne rikottuna.
Purista klementiineistä mehu.
Lisää nesteet ja vanilja-aromi.
Sekoita huolella.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 180 c noin 40-45min.

3 halkaisijaltaan 14 cm kakkuvuokaa olivat liian pienet tälle taikina määrälle.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Sullahan on varsinainen kakkutehdas siellä pystyssä. Minä hyvä kun sain tuon yhden kakun tehtailtua... :)

Kuivakakut on kyllä jotenkin aliarvostettu leivonnainen tässä macarons-trendien maailmassa. Vaan kaikelle toki on sijansa.

Satu kirjoitti...

Kuivakakut ovat näppäriä kuljettaa kaukana oleviin kahvipöytiin tai antaa lahjaksi. Toisaalta itse haluaisin mieluummin ehkä niitä macaroneja lahjaksi, sillä niitä en ole koskaan uskaltautunut tekemään.