tiistai 6. joulukuuta 2011

Lohi-rucolapiirakka


Lohi-rucolapiirakka

Pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
3 rkl sitruunankuoriraastetta
1 1/2 tl mustapippuria
1/2 dl vettä

Täyte
300 g lohta
5 kpl kevätsipulia
50 g rucolaa
3 kpl munaa
2 1/2 dl maitoa
1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 rkl sinappia
2 tl suolaa

Päälle
rucolaa  


Sekoita jauhot, voi, sitruunankuori ja mustapippuri monitoimikoneen kulhossa karkeaksi taikinaksi.
Lisää kylmä vesi ja sekoita vielä hetki niin, että taikinasta tulee kiinteä pallo.
Kääri taikina kelmuun ja siirrä kylmään 30 minuutiksi.
Kauli taikina ja painele se piiras­vuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Pistele taikinaa haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Leikkaa lohi kuutioiksi.
Silppua kevätsipulit ja rucola.
Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.
Lisää kulhoon maito, juustoraaste, sinappi ja suola.
Sekoita hyvin.
Levitä esipaistetulle pohjalle lohi, sipulit ja rucola.
Kaada muna­maito vuokaan muiden ainei­den päälle.
Paista piirakkaa vielä 25–30 minuuttia.
Nauti valmis piirakka lämpimänä salaatin kera.

Ohje suoraan maku.fi-sivulta.

Korvasin kevätsipulit hopeasipulilla ja lohi oli edellispäivän uunilohta.
Piiraan taikina on taivaallisen ihanaa, suosittelen sitä lämpimästi muihinkin kalapiiraisiin.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nami! Lohi on täälläpäin niin tyyristä ettei tuollaista raaski tehdä,mutta veden tämän saa kielelle!

Satu kirjoitti...

Lohi on hyvää, vaikka rakastankin valkealihaisia järvikaloja.