sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Puolukkaglögi


 Puolukkaglögi

200 g pakastepuolukoita
1 litra vettä
1/2-1 dl ruokokidesokeria
1/2-1 dl fariinisokeria
muutama viipale kuorittua inkivääriä
1-2 kanelitankoa
2 tl kokonaisia neilikoita
4 tähtianista

Laita ainekset kattilaan ja kiehauta.
Säädä makeus sopivaksi.
Nosta kattila pois levyltä ja jätä maustamaan.
Tässä vaiheessa voit rikkoa puolukat, jos ne eivät kiehauttaessa rikkoutuneet.
Siivilöi glögi ja tarjoa tai pullota se.

5 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Juuri ostin eilen kaupasta puolukkamehua. Harmillista kyllä siinä on jom sokeria joten tuo fariinisokerin tuoma "syvempi" makeus ei taitaisi oikein sillä toteutua.

Yaelian kirjoitti...

Kivalta kuulostava glögi:) Onneksi meilläkin saa pakastepuolukoita marketista:)

Satu kirjoitti...

Tusla, kyllä valmiistakin mehusta saa varmaan ihan makoisan glögin :)

Yaelian, suosittelen kokeilemaan. Vähän vaihtelua makeille glögeille.

Hayley kirjoitti...

Komea on värikin. Pitääpä kokeilla glögin ja puolukan toisiinsa tutustuttamista. :)

Satu kirjoitti...

Hayley, väri oli mitä herkullisin, valokuva ei tuo sitä täysin esiin :)