lauantai 3. joulukuuta 2011

Stroh-rusinakakku



250 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 isoa kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Stroh'ia 

2 dl rusinoita
1 dl leikattuja aprikooseja
100 g saksanpähkinärouhetta





Laita pieniksi
leikatut rusinat ja aprikoosit likoamaan Strohiin vähintään tunniksi, jonka jälkeen kaada neste pois.
Voitele ja korppujauhota suuri rengasvuoka (n. 2 l).

Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin välillä. 
Sekoita rusinat ja aprikoosit vehnäjauho-leivinjauheseokseen ja pyörittele ne kunnolla jauhoihin. 
Lisää saksanpähkinärouhe. 
Lisää taikinaan hämmentäen.
Lisää viimeiseksi 1 dl liotuksessa käytettyä Stroh'ia taikinaan.
Kaada taikina vuokaan.

Kypsennä kakkua 160 asteessa reilu tunti. 

Tarkista kakun kypsyys. 
Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa, irrota sitten vuoasta ja kumoa jäähtymään.
Anna kakun tekeytyä viileässä päivä-pari.


Ei kommentteja: